• IZKIRAK


    Antzinean garizuman jaten oi ziren, hala ere, zaporetsuenak uda garaikoak izaten ziren. Bost pertsonentzako osagaiak: Kilo erdi izkira. Bi baratxuri. Bost arrautza. Ogi lehor zati bat, zabalera dexentearekin. Oliba olioa. Egiteko modua: Buztin-ontzi batean, olioa eta baratxuri txikituak jartzen dira; behin eginda, izkirak gehitzen dira, lehorrak, urik gabe. Bertan egin arte utziko dira. Behin eginda,
    irakurri gehiago

  • LA LEY


    Duela 40 urteko bazkari tipikoa, uzta eskuz hartzen zenekoa. Lehen, jendea oso goiz jeikitzen zen eta horregatik eguerdirarte, behin baino gehiagotan jaten oi zuten. Hamabiak aldera, gutxi gora behera, kazola zapal batean, arrautza egosiak, olibak eta tipula jartzen zen eta olioa eta ozpina botatzen zitzaion. Familiaren mailaren arabera, entsaladak osagai aberatsagakoak izan zitzakeen. Julia Fernandezek
    irakurri gehiago

  • MOSTILLO


    Janari oso elikagarria izan zen, urdail asko lasaitu zituen, batik bat haurrenak, gerra ondoko garaietan. Osagarriak: Mahats muztioa Irina Kanela Intxaurrak Egiteko modua: Bi litro muztio egosten jartzen dira, hiru orduz. Era honetan xarabe antzeko bat lortzen da (arrope deitzen dena). Arrope hori irinarekin egosten jarriko dugu eta intxaur zatiak botako ditugu bertan. Postre hotz
    irakurri gehiago

  • PERATE


    Bearingo postre tipikoa, Eguberritan jaten dena, errekiaren ondoren. Osagaiak: Neguko 4 udare 3 errege sagar Kanela 150 gr. aranpasa 150 gr. orejoi Litro t´erdi ur 4 goilarakada azukre Egiteko modu: Aranpasak eta orejoiak 30 minutuz uretan jarri. Ondoren, fruta txikitu eta eltze batean jarri eta ordu erdiz egosi. Hozten utzi eta atera. Bearingo Vitori Echarrik
    irakurri gehiago